Kontaktirajte nas na: +385 (0)44 719 435

Valionica

Tražimo distributere na području cijele Hrvatske! Proizvođači pilića, kontaktirajte nas i uvjerite se u najbolju kvalitetu!
Osoba za kontakt: Mirjana Milobratović, 044/814-043, 091/2266-490

S radom je počela valionica pilića opremljena najmodernijom tehnologijom, s kapacitetom od 30.000 jaja. Narudžbe zaprimamo u svim našim poslovnicama. Za ovu investiciju smo se odlučili radi strategije poslovanja usmjerenog na širenje djelatnosti te osiguravanje opskrbe naših 18 trgovina koje imamo u Sisačko-moslavačkoj, Zagrebačkoj i Karlovačkoj županiji. Investicija u opremu i u objekt je oko 100.000 eura, a oprema je najnovije tehnologije.

Na sajmu u Njemačkoj pregovarali smo s dobavljačima te se odlučili za tvrku EMKA iz Belgije koja trenutno u svijetu ima najbolju opremu. Konkretno, radi se o vrsti hlađenja aparata gdje se inkubatori hlade rashladnom tekućinom od 27 stupnjeva i time ne dolazi do kondenzacije. Time se osiguravaju laboratorijski uvjeti u proizvodnji, a i maksimizirana je higijena i onemogućen je razvoj bakterija ili virusa. Osim ovoga EMKA inkubatori osiguravaju kontrolu ugljičnog-dioksida pri valenju pilića te se postiže proizvodnja pilića izvanredne kvalitete i smanjuje mortalitet u prvim danima tova. Osim toga postiže se i najbolji omjer hrane i mesa pri tovu pilića.

Ponosni smo na to da prvi u Hrvatskoj imamo ovu opremu koju koriste najveći svjetski proizvođači. Inkubatori su potpuno automatizirani. Temperatura i vlaga se prate i podešavaju svake sekunde te su odstupanja u temperaturi samo desetinku stupnja u toku cijelog dana. Sam proces inkubacije traje 21 dan, a zadnja tri dana jaja idu u drugi aparat (valionik) gdje je pod nešto drugačijim uvjetima omogućen daljnji razvoj embrija. Agro Simpa d.o.o. je za potrebe valionice zaposlila nove djelatnike, a uskoro planiramo dodatno proširiti kapacitet proizvodnje. Takvim povećanim kapacitetom bili bi u mogućnosti proizvesti preko 300.000 pilića godišnje. Kupci su vrlo zadovoljni kvalitetom te imamo dodatnu potražnju za pilićima od kada smo uveli ovu novu tehnologiju proizvodnje.