Pčelinji vosak za korištenje u kozmetičke svrhe

Objavio in Agro Simpa, Uncategorized, Vijesti on 15/09/2021Komentari isključeni

Agro Simpa d.o.o. u svojoj ponudi od sada ima i pčelinji vosak prikladan za korištenje u kozmetičke svrhe. Vosak ima potreban certifikat, sigurnosno tehnološki list, deklaraciju te izjavu o BSE i TSE. Sav vosak je izvorno od pčelinjaka iz Hrvatske.

Žuti vosak (Cera Flava) – dobiva se iz sirovog voska uklanjanjem nečistoća. Sadrži otopljene tvari iz drugih proizvoda pčela, žute je boje i najčešće ima miris koji podsjeća na med. Još u vrijeme stare Grčke pčelinji vosak koristio se u prirodnoj kozmetici te je i danas najkorišteniji vosak u kozmetičkoj industriji.

Glavni razlozi su njegova bolja topivost na nižim temperaturama i lagano miješanje s biljnim uljima. Zbog prisutnosti esencijalnih makro i mikroelemenata, pčelinji vosak ima znanstveno dokazanu primjenu u kozmetici jer sadrži kemijske elemente koji su važni za diobu stanica i regeneraciju tkiva. Iako se mikro i makroelementi nalaze u vrlo malim količinama u vosku znanstvenici ukazuju na njihovu važnost kao biokatalizatora za određene metaboličke i kemijske procese. Pčelinji vosak se koristi za izradu preparata za njegu usana, lica i tijela u obliku balzama, ruževa za usne, krema, melema i losiona te u formi sapuna. Široku primjenu ima i u farmaceutskoj industriji. Još uvijek se koristi i u izradi svijeća.

Glavna svojstva pčelinjeg voska zbog kojih je bitan u kozmetičkoj i farmaceutskoj industriji:

•             prirodan je i netoksičan

•             pruža dugotrajnu hidrataciju

•             ima protuupalna svojstva i regenerira kožu

•             obiluje vitaminom A koji umiruje iritacije kože

•             ubrzava zacjeljivanje ispucale i oštećene kože

•             stvara zaštitnu barijeru na koži

Cijena za 100g je 30 kuna.